fbpx
Gor
 

O meni

ROK BIZJAK – specialist za gibanje, bolečino in high-performance v športu

 

Si želiš gibanja v novi smeri?

 

Verjetno si s tem namenom tudi tukaj; da izveš, kaj znam in kako ti lahko pomagam.

 

Filozofija

Prizadevam si, da bi vsakemu posebej od mojih strank dal nekaj, kar bi ga obogatilo:

  • športniku moč za zmago
  • rekreativcu dobro počutje za uživanje v življenju
  • poškodovanemu upanje do življenja brez bolečin

Obvladanje teorije športnega treniranja je bila osnova, prvi cilj oziroma predpogoj za kvalitetno delo! To sem dosegel s študijem na Fakulteti za šport, kjer sem se specializiral za najzahtevnejšo smer: kondicijsko treniranje. Gre za poglobljeno obravnavo človeškega telesa med športno aktivnostjo. Osnova je dobro poznavanje živčno-mehanskih osnov gibanja, to pa nadgrajeno in povezano z gibalnimi sposobnostmi kot so moč, hitrost, vzdržljivost, gibljivost, koordinacija in agilnost.

Ker sem pridobil dobro teoretično podlago, lahko kvalitetno filtriram informacije, ki so danes dostopne v neomejenih količinah. Na ta način odlično nadgradim osnovno teoretično znanje, ki ga spretno uporabljam v praksi.

 

In s tem dosegam odlične rezultate!

 

V stiku z novostmi

Redno sledim razvoju znanosti na področju športnega treniranja, prehranjevanja za izboljšanje športnih dosežkov, preventivnih in rehabilitacijskih metod ter razvoju tehnologije, ki v zadnjem času napreduje še najhitreje. Vse dobro argumentirane novosti redno uvajam v treninge, kar pomeni, da se treningi ves čas smiselno spreminjajo. Za izvajanje treningov pa ves čas uvajam nove vadbene in tehnološke pripomočke.

Stalno strokovno izobraževanje pri opravljanju trenerskega dela na najvišjem nivoju predstavlja nujo, zato se redno udeležujem raznih kongresov, seminarjev in usposabljanj, ki so organizirana doma in v tujini.